Sneeuw in Noord-Zweden

Samen met Wildpixtravel en onder begeleiding  van gids Conny Lundström heb ik drie dagen doorgebracht in een fotohut met als doel het fotograferen van de machtige steenarend. De lichtomstandigheden waren gedurende die drie dagen best een uitdaging. Het sneeuwde constant en daar in de tweede week van januari de zon pas om 9 uur opkomt en om 3 uur al weer ondergaat, is het tijdsbestek dat de steenarend op het uitgelegde aas komt relatief kort. Naast de steenarend komen er in de wintermaanden ook een beperkt aantal andere vogelsoorten voor. De raven zijn een constante aanwezige. Het kabaal van de raven zorgde er ook voor dat de vos even kwam kijken. Al met al werd het een geslaagde reis met temperaturen tot -15 graden Celius.

De vos kwam op het kabaal van de raven en de eksters af.Steenarend houdt de boel in de gaten. Noordse goudvink (man)Steenarend in de top van de boom al observerend.Sperweruil in de typische jaaghouding.Zeearend op de uitkijk.Steenarend op zoek naar prooi.Vos in het landschap.

This entry was posted in (Reis)verslagen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.