Libellen in West-Turkije; deel I

Tijdens een weekje vakantie in de provincie Mugla in West-Turkije kon ik het niet laten om op zoek te gaan naar libellen. Deze provincie staat bij de libellenliefhebbers bekend om zijn grote verscheidenheid van dit soort insecten. Als uitvalsbasis werd Köycegiz gekozen waar we een gezellig hotel hadden met een eigenaar die echt alles doet om het je maar naar het zin te maken. Mochten lezers van mijn blog naar Mugla willen, dan is het Flora Hotel een absolute aanrader. Op de site van Observation zijn de meeste waarnemingen ingevoerd inclusief gps-coördinaten.Hier vonden we onder meer weidebeekjuffers sep. amasina, kleine tanglibel ssp. albotibialis, slanke oeverlibel, kleine oeverlibel en vaandeldrager. Dit is de plek voor de Turkse koraaljuffer. Deze locatie ligt net ten westen van Köycegiz.

Aan het strand ten zuiden van Dalyan leggen zeeschildpadden hun eieren. Wij waren getuige van een onechte Karetschildpad die terug de zee in ging. Er werden ook vier zeeschildpadden door het locale onderzoeksstation van een zender voorzien voor nader onderzoek naar deze met uitsterven bedreigde soort.

This entry was posted in (Reis)verslagen. Bookmark the permalink.