West-Turkije deel II

Het heeft even geduurd maar hier zijn dan wat meer foto´s van libellen van West-Turkije die in mei 2018 zijn gefotografeerd. De Turkse koraaljuffer komt naast Turkije ook voor op enkele Griekse eilanden in in het Nabije Oosten. Een zeer klein juffertje die bij tegenlicht doorschijnend lijkt.Uitzicht vanaf ons terras aan het meer bij Dalyan.De vroege glazenmaker in Turkije is een ondersoort van de in West-Europa voorkomende. De gele strepen op het borststuk zijn veel breder bij de Turkse ondersoort antehumeralis.De schaduwlibel vliegt vooral in de meer schaduwrijke delen van stromend water.De blauwoogbronlibel is onder meer te herkennen aan natuurlijk de blauwige ogen, maar ook een het (vrijwel) witte bovenste deel van het voorhoofd.De bosbeekjuffer in West-Turkije is van ded ondersoort festiva. Een prachtige verschijning, helemaal als het mannetje de vleugels even wil openen.De laatste foto is van een mannetje van de Tukse rombout. Op een locatie kwam deze soort zeer veel voor, terwijl we op andere soortgelijke locaties geen enkele vonden.

This entry was posted in (Reis)verslagen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.