Vogeleiland Terschelling

Het jaar 2019 werd afgesloten met een paar dagen Terschelling. We hadden geluk met het weer en na enig zoeken kon onder meer een groepje Strandleeuweriken worden gefotografeerd. Deze dagen worden ook gebruikt om de Sigma 150-600mm Contemporary lens uit te proberen. Deze telezoom was aangeschaft na de verkoop van mijn Canon 500mm IS F4.0. De Canon was mij te zwaar geworden om uit de hand mee te kunnen fotograferen. Na even wennen aan de Sigma (de AF is wat trager en een zoomlens werk nu eenmaal wat anders dan een prime-lens), kwam ik tot de conclusie dat de Sigma voor nog geen 1000 euro een zeer goede lens is. De foto’s zijn scherp en het gewicht van de lens (nog geen 2 kg) is prima. De onderstaande foto’s zijn gemaakt in combinatie met een Canon 80D en uit de hand.

Drieteenstrandloper

Zilvermeeuw

Gewone zeehond

Brilduiker (man)

Brandganzen

Rotganzen

Strandleeuwerik

Strandleeuweriken in vlucht

Tuureluur in gouden zonsondergang

This entry was posted in (Reis)verslagen. Bookmark the permalink.