Zwarte wouw

De Zwarte wouw Milvus migrans verblijft veelal in de omgeving van water. Ze broeden in hoogopgaande bossen. Het zijn alleseters met een voorliefde voor vis. In Spanje heb ik ze ook veel op vuilnisbelten aangetroffen waar ze zich gespecialiseerd hebben op aas. Ze hebben een donkerder verenkleed als de Rode wouw en de staart heeft een minder diepe vork.

Zwarte wouw en Ooievaars bij vuilnisbelt in Spanje.