Haas

De Europese haas Lepus europaeus is te herkennen aan de bruin/grijze vacht en de lange oren met zwarte punten. De bovenzijde van de staart is zwart. Buiten de paartijd leven ze alleen maar delen hun gebied wel met soortgenoten. In onze contreien komen ze vooral voor op akkers en weilanden. Ze kunnen zich al vroeg in het jaar (winter) voortplanten en in augustus nog een laatste worp doen. De ‘rammeltijd’ heeft een piek in het vroege voorjaar. Per jaar kunnen er drie worpen zijn. De haas leeft van kruiden en grassen.