Bonte kraai

De Bonte kraai Corvus cornix is vooral in het midden en het oosten van Europa aan te treffen. In Nederland is het een onregelmatige broedvogel. In de wintermaanden zijn ze in het cultuurlandschap aan te treffen waar ze insecten en aas eten. Ze zijn direct te herkennen aan de zwarte vleugels en kop en de vaalgrijze borst en rugveren. Ze worden circa 50 cm groot en hebben een spanwijdte van circa 100 cm.