Kauw

De Kauw Corvus monedula is kleiner dan de andere zwarte kraaiachtigen in West-Europa. Daarnaast zijn ze te herkennen aan de lichte iris en het grijze achterhoofd. In Nederland is het een algemene vogel die ook in steden tot broeden komt. Veelal nestelen ze in boomholtes of schoorstenen. In de herfst zijn ze vaak in parken en plantsoenen te zien op zoek naar eikels.