Ree

Het Ree Caprolus capreolus zijn vooral in de herfst-winter veel te zien aan de bosranden en op de open vlakten van weilanden en akkers. Ze zijn vooral in de schemering actief. Het liefst eten ze kruiden en grassen, maar in de winter kunnen ze ook bast en heide eten. De paringstijd, bij het Ree de bladtijd genoemd, is van juli tot augustus.

Als u meer wilt weten over het Ree, dan is het Duitstalige boek van Christophe Stubbe “Rhewild” een echte aanrader.

Een ‘zesender’ waarvan het gewei nog voorzien is van de bastlaag.

Twee bokken in strijd om hun territorium.

Keutels

Hoefafdruk

Reegeit met kalfje

Soms is er een zwart ree te zien.