Wezel

De Wezel (Mustela nivalis) is het kleinste roofdier van Nederland. Met een lichaamslengte tot 24 cm en een staart van 7 cm kruipt hij in muizengangen om aan zijn kostje te komen. Muizen is het hoofdvoedsel. Bij schaarste aan muizen eten ze ook kikkers vogeltjes en insecten. De Wezel  lijkt veel op de Hermelijn. Behalve het formaat is ook het ontbreken van de donkere staartpunt een kenmerkend verschil. Ze komen in een breed scala van landschappen voor, variërend van bossen tot slootkanten.

De foto hierboven werd bekroond met een prijs is het maandblad Naturfoto van januari 2011.