De eerste libellen geplaatst

De eerste foto’s van libellen zijn geplaatst, waaronder de zeer bijzonder Levanttanglibel – Onychogomphus macrodon uit Turkije. Hiervoor ben ik meerdere keren in Turkije op zoek geweest en uiteindelijk in 2018 in Oost-Turkije in de omgeving van Batman werden twee vrouwtjes gevonden. Dit jaar zou ik terug zijn gegaan voor de mannetjes, maar helaas kwam het Covid-19 virus daar tussen. Het zal dus 2021 moeten gaan worden. Verder foto’s geplaatst van de Boudot tanglibel – Onychogomphus Boudoti, een soort die pas in 2014 werd beschreven van één enkele locatie in het Atlasgebergte van Marokko. Ik kon deze nieuwe soort in 2017 vastleggen nabij Khenifra.

En op 30 mei is dan de rest van de tanglibellen (Onychogomphus uncatus, O. forcipatus (in de drie ondersoorten), O. lefebvrii, O. assimilis, O. costae en O. flexuosus) van Europa geplaatst. Deze groep libellen behoort samen met de haaklibellen en rombouten tot mijn persoonlijke favorieten. Veel kijkplezier gewenst.