Winter in Nederland (slot)

Tja, aan alles komt een einde, zo ook aan de winter. Vanaf morgenavond valt de dooi en en ze zeggen dat het volgende week zaterdag 14 graden gaat worden. En dat terwijl het vannacht min 14 was… Afijn, alle reden om vandaag nog eens wat te gaan fietsen/wandelen langs het Valleikanaal tussen Veenendaal en Wageningen. Naast ijsvogels, meerkoeten, waterhoentjes, wilde eenden, knobbel zwanen en 22 reeën, ook weer een waterral gezien. Wat een genot om op 10 meter van dat beestje in de sneeuw te kunnen liggen en kijken hoe hij/zij zich uitleeft op zoetwatermosselen. Na het nodig hak en breekwerk lukt het om ze open te krijgen. Het feestmaal kon beginnen. Verder nog negen patrijzen op een ondergesneeuwde maisakker en maar liefst vijf dodaarsjes, waarvan er een leuk wilde meewerken.

Waterral
Waterral
Dodaars
Patrijs